EPB-eisen maken vanaf 2015 onderscheid tussen ‘ingrijpende’ en ‘gewone’ renovaties

Nieuws

Zo heeft de Vlaamse overheid beslist dat er een verschil is in regelgeving voor de soort verbouwing op vlak van EPB-eisen.

Voor renovaties waarvoor je vanaf 1 januari 2015 een aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning of melding indient, legt de Vlaamse overheid nieuwe EPB-eisen op. Er zal een onderscheid gemaakt worden tussen ‘ingrijpende energetische verbouwingen’ en ‘gewone renovaties’. Dat schrijft het Vlaams Energieagentschap.

Een ingrijpende renovatie moet aan een nieuw eisenpakket voldoen. Hierbij wordt de technische installatie volledig vervangen en minstens 75 procent van de bestaande en nieuwe scheidingsconstructies, die grenzen aan de buitenomgeving ,worden (na)geïsoleerd. Voor dit soort van renovatie geldt een E-peil van E90, naast minimale ventilatie-eisen in alle ruimten en maximale U-waarden voor de nieuwe, vernieuwde en na-geïsoleerde constructiedelen.

Voor een gewone renovatie blijvende bestaande eisen op het vlak van ventilatie en isolatie behouden, aangevuld met minimale isolatie-eisen voor daken, muren, vloeren die worden na-geïsoleerd. Voor constructiedelen waar je niets aan doet, geleden geen isolatie-eisen. Op vlak van installaties komt er een afzonderlijke eis voor elke installatie op zich. Deze eisen gelden enkele voor installaties die worden vernieuwd, vervangen of toegevoegd. Installaties waar niet aan wordt geraakt, die vallen niet onder de nieuwe regelgeving. (LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels