Essentiële tips voor een goed onderhoud van uw douche

Essentiële tips voor een goed onderhoud van uw douche

Badkamer en wellness

In heel wat huishoudens wordt de douche dagelijks meermaals gebruikt en dat laat natuurlijk zijn sporen na. Wij verzamelden enkele tips om de goede staat van uw douche te garanderen.

Schoonmaken van kranen

Blijf weg van schurende en aggressieve reinigingsmiddelen als u uw kranen glanzend wilt houden. Opteer voor een zachte doek en een sopje van een zachte, vloeibare zeep. Vermijd dus schuursponsjes of andere ruwe items. Breng bovendien de zeep nooit rechtstreeks aan op uw kraan, maar eerst op uw doek of het zachte sponsje. Spoel goed na.

Het is belangrijk om na een douchebeurt de kranen even droog te maken met een handdoek. Dit bespaart u heel wat werk aangezien u zo de kalkaanslag te slim af bent.

Kalkvlekken

Vlekken door kalkafzetting zijn dagelijkse kost in de badkamer. Heel vaak wordt geopperd dat je hiervoor best azijn gebruikt, maar we lezen ook dat niet elke badkamerspecialist hier blij mee is. Als azijn te lang kan inwerken op het oppervlak, dan zou dit eenvoudige huishoudmiddeltje ook schade kunnen aanrichten. Spoel dus zeker grondig na als u toch die trucje uit grootmoeders tijd wilt proberen.

De reclamecampagnes voor antikalkproducten vliegen ons om de oren. Maar Marc Bogaert van Hansgrohe raadt het gebruik hiervan af. ‘Die zijn te aggressief. Ook schoonmaakproducten in sprayvorm raad ik af. Die sprays kunnen namelijk het binnenwerk van de kraan aantasten.’Wat u dan wel best gebruikt, zijn citroenzuurhouden producten. Dit soort schoonmaakproducten zijn heel wat milder voor de oppervlakken.

Aanslag op de douchetegels of glazen wanden

Probeer na een douchesessie uw douche droog te maken. Zo hoopt het vocht zich ook niet op in de voegen en krijgt u bijvoorbeeld niet te maken met vuile siliconerandjes. Hang bijvoorbeeld een klein trekkertje binnen handbereik.

Douchetegels kunt u met een allesreiniger te lijf gaan. Let ook hier op met ruwe reinigingsmiddelen. Ze kunnen het glazuur van de tegels aantasten.

Er wordt soms ook aangeraden om uw douchewand met een was te handelen, zo hechten het water en het vuil zich er niet aan.

(AB)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels