Eternit investeert in energieneutraal kantoorgebouw

Nieuws

Eternit heeft officieel groen licht gekregen voor een investering van drie miljoen euro in een volledig energieneutraal kantoorgebouw op de site in Kapelle-op-den-Bos.

Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en De Tijd. De bouwgroep investeert ruim 3 miljoen euro in het nieuw kenniscentrum in Kapelle-op-den-Bos, bevestigt woordvoerder Roeland Verhille. Eternit investeert naar eigen zeggen in duurzame productie- en distributieprocessen.

Build Over Water

Eerder dit jaar startte het bedrijf met een nieuw initiatief om afgewerkte producten via binnenschepen te verdelen naar regionale distributiecentra. Dat gebeurt binnen het kader van Build Over Water, het project waarin Eternit samenwerkt met de Vlaamse overheid aan duurzame transportsystemen.

Ook afvalrecyclage is een belangrijke prioriteit. In 2012 zal Eternit er naar eigen zeggen in slagen om 100 procent van alle productie-afval te recycleren.

Energieneutraal kantoorgebouw

Na jaren van aanzienlijke investeringen in onderzoek en ontwikkeling van duurzame producten en in het duurzaam maken van zijn productieprocessen wil Eternit de komende jaren ook middelen vrijmaken voor de bouw van een volledig nieuw kantoorgebouw dat meteen ook alle technieken van energieneutraal, duurzaam bouwen in zich zal verenigen.

Eternit trok architect Souto de Moura, winnaar van de Pritzker Prize 2011, aan om het project uit te werken. (Belga/RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels