Europa vindt energieprestatie van gebouwen prioriteit voor bouwsector

Nieuws

De Europese Commissie heeft recent haar strategie voor het duurzame concurrentievermogen van de bouwsector meegedeeld. Op het lijstje met belangrijkste kwesties voor de Commissie staat de energieprestatie van gebouwen.

De Europese Commissie heeft recent haar strategie voor het duurzame concurrentievermogen van de bouwsector meegedeeld. Dat meldt Confederatie Bouw.

Deze mededeling was vrij uitzonderlijk gezien de vorige dateerde van 1997. De strategie geeft aan welke maatregelen zullen worden genomen om de bouw de mogelijkheid te bieden volop een voortrekkersrol te spelen op het gebied van het creëren van banen, economische groei en duurzame ontwikkeling.

Op het lijstje met belangrijkste kwesties voor de Commissie staan de energieprestatie van gebouwen, die in sommige landen te traag vooruitgang boekt, de financieringsproblemen die te maken hebben met het verstrakken van de kredietvoorwaarden en achterstallige betalingen, de behoefte aan geschoolde arbeidskrachten en het internationale concurrentievermogen van de Europese bouwbedrijven ten opzichte van niet-Europese spelers die kunnen werken met minder strenge sociale en milieueisen en die staatssteun ontvangen. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels