Ecobouwers Opendeur: op bezoek in 150 duurzame woningen

Ecobouwers Opendeur: op bezoek in 150 duurzame woningen

Op 10, 11, 17 en 18 november spenderen meer dan 3.000 Belgen hun gure novemberweekend niet in hun luie zetel, maar wel op de Ecobouwers Opendeurdagen.

In meer dan 150 woningen, verspreid over heel België, krijg je de kans woningen te bezoeken die gebouwd of gerenoveerd zijn met een minimale voetafdruk: strobalenwoningen, zeer lage (of plus-) energiewoningen, woningen waarbij de principes van circulair bouwen gehanteerd worden… Telkens met bijzondere aandacht voor duurzame materialen en de nieuwste technieken.

Getuigenissen uit eerste hand

Tijdens een rondleiding laten de eigenaars je uitgebreid delen in hun ervaringen en krijg je de kans om vragen te stellen. Hoe gingen ze te werk? Welke financiële keuzes hebben ze gemaakt? Met wie gingen ze aan de slag? Welke technieken kozen ze? Welke valkuilen moet je vermijden en welke kansen moet je grijpen?

Gratis inschrijven

Inschrijven voor Ecobouwers Opendeur is gratis. Je hoeft je enkel te registreren op www.ecobouwers.be. In de online catalogus kan je een keuze maken uit de 150 deelnemende projecten. De rondleidingen starten telkens om 10 en/of 14 uur.