Exclusiviteit in de keuken: 4 trends

Nieuws

In een keuken gebeurt zoveel meer dan koken alleen. In veel gezinnen is het dé ontmoetingsplek die daarom de nodige gezelligheid en functionaliteit verdient. Vier exclusieve keukentrends op een rijtje.

1. Kopje koffie bereiden via smartphone

Een kopje koffie klaarmaken met je iPhone. Het klinkt futuristisch, maar met de Top-Brewer van keukentoestellenfabrikant Adek is het mogelijk. Een strakke kraan schenkt enkele minuten nadat u uw bestelling heeft doorgegeven via een tablet of smartphone het desgewenste kopje uit. De gebruiker kan kiezen uit een uitgebreid gamma van soorten: cappuccino, zwarte koffie, latte, … . Maar zelfs als u niet zo’n fan bent van koffie, stroomt er een paar minuten na een klik op uw toestel bruiswater, melk of heet theewater uit de kraan.

Veel mensen storen zich bovendien aan de eindeloze hoeveelheid van elektrische apparaten in de keuken. Van de Top-Brewer is enkel de kraan zichtbaar, de rest van het toestel zit subtiel ingebouwd in de keukenkast.
Aan dit technologisch snufje hangt wel een prijskaartje. De voorlopig geraamde prijs bedraagt 13.000 euro.

2. Retrofornuis als sierstuk

Niet alleen kleding en interieurwinkels springen op de retrokar. Ook de Franse fornuizenbouwer Lacanche lanceerde vintage-fornuizen. De modellen zijn beschikbaar in drie (modieuze) pastelkleuren. ‘We wilden een ware hype creëren, zo plaatsten we sommige van onze fornuizen in vitrines in Luikse retrokledingzaken’, klinkt het. Via een website en een QR-code willen de makers de fornuizen onder de aandacht brengen.

Naast de specifieke vintage-fornuizen, heeft Lacanche een uitgebreid gamma aan andere modellen. Zowel een gas- als een inductievuur behoren ondermeer tot de mogelijkheden. Wanneer u kiest voor de uitgebreide versie met dampkap bent u al gauw 18.000 euro kwijt. Maar het fornuis dient voor veel gebruikers als een sierstuk. Bovendien is het ook een warmtekast: borden kunnen voorverwarmd worden en een gerecht kan een ganse nacht rijzen op een lage temperatuur, zonder het gevaar dat uw eten aanbrand.

3. Ingebouwde oven met gouden randjes

Küpperbusch gaat voor een gepersonaliseerde inbouw van keukenapparatuur. Waarin zij zich onderscheiden van anderen, is de afwerking. De consument bepaalt zelf welke tierlantijntjes hij wil, afhankelijk van het interieur van de keuken. Vooral de gouden afwerking valt op. De inbouw van één enkele stoomoven met gouden of zilveren randjes kost 1.925 euro.

4. Geluidloze ‘up-side’ dampkap

Een dampkap is noodzakelijk in een keuken. De meeste modellen slorpen veel (boven)ruimte op en het gezoem verstoort al snel een gezellige kooksessie. Niet bij Novy, al hun dampkappen zijn ontzettend stil. Een van hun nieuwste modellen zit bovendien keurig ingewerkt naast het vuur. Zo’n up-side dampkap of werkbladdampkamp is voorlopig nog niet erg gebruikelijk in België.

Toch is zo’n werkbladdampkap erg gebruiksvriendelijk. Ze bevindt zich naast het vuur en kan verhoogd en verlaagd worden afhankelijk van de hoogte van een pot of pan. Ook qua onderhoud hoeft u geen ladder boven te halen. U schuift ze vlotjes uit het schuifje zodat u de filter kan vervangen. Eén dampkap kost 1.379 euro. Maar bij een middelmatig tot groot vuur zijn minstens twee versies nodig, waardoor het prijskaartje al gauw oploopt. (AVE)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels