Fedustria niet opgezet met reclame voor hout als brandstof

Kachels en inserts, Nieuws

Fedustria, de federatie van de textiel-, hout- en meubelbedrijven, is niet opgezet met een campagne die hout promoot als brandstof voor kachels. Volgens Fedustria zijn er immers grote houttekorten in ons land.

Vorige week lanceerden de sectorfederaties CIV (Agoria) en Xylo de campagne “Houtenergie, de natuurlijke keuze”. Volgens hen kan met houtverwarming als aanvulling op een centrale verwarmingsinstallatie tot 20 procent worden bespaard op de energiefactuur. Fedustria gaat niet akkoord.

De houtverwerkende bedrijven ondervinden nu immers al scherpe concurrentie van grote elektriciteitsproducenten die groene stroomcertificaten krijgen voor het verbranden van hout. “Een toenemend gebruik van hout voor verbranding via haarden en kachels zal dit tekort nog doen groeien en de prijzen van hout verder laten stijgen”, stelt de federatie.

“Bovendien slaan opgroeiende bomen CO2 op. Om de concentratie van dit gas in onze atmosfeer te laten dalen, moet hout zo lang mogelijk als materiaal worden gebruikt. Houten producten blijven de koolstof immers opslaan gedurende hun ganse levensduur.” (Belga/RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels