FiveAM integreert zeecontainers in bedrijfsgebouw

Nieuws

Interieurarchitectenbureau FiveAM kreeg de opdracht een grote productiehal van 4000 m² te voorzien van enkele kantoren voor zo'n tiental bedienden. Hun oplossing? Opgewaardeerde zeecontainers die voor de perfecte overgang tussen productie en administratie zorgen.

Toen drukkerij Drukta en mailingbedrijf Formail hun intrek namen in de voormalige opslagplaats van een textielbedrijf wilden ze in de 4000 m² niet enkel hun machines kwijt, maar ook bureaus installeren voor hun administratief werknemers. In plaats van een volledig nieuwe constructie in de fabriekshal te bouwen gebruikten de interieurarchitecten van FiveAM gerecycleerde zeecontainers met grote ramen die het geheel overzien.

De containers werden volledig aangepast aan hun nieuwe leven als kantoorruimte; ze werden voorzien van ramen, deuren, doorgangen en tussenwanden en de buitenkant werd geverfd in contrasterende kleuren met het beton van de fabriekshal; zwart voor Drukta, geel en zwart voor formail. De architecten lieten de containers echter niet volledig verdwijnen in het gebouw, maar kozen ervoor om deze ook van buitenaf zichtbaar te maken. De ingang van Drukta steekt bijvoorbeeld een halkve meter uit het gebouw en voor Formail werden de voormalige laadkades gebruikt. Zo kan er natuurlijk licht in de bureaus vallen en geven de containers ook naar buiten toe een zeker cachet aan het bedrijf.

Het gebruik van zeecontainers is niet nieuw; maar de manier waarop FiveAM hun flexibel en modulair karakter ten volle hebben benut is op zijn minst origineel te noemen. (KS)

Foto’s: Thomas De Bruyne

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels