Forse stijging energiepremies van netbeheerders

Forse stijging energiepremies van netbeheerders

Energie, Nieuws

Netbeheerders Eandis en Infrax hebben het aantal aanvragen voor energiepremies de laatste tijd enorm zien stijgen. De toename is te wijten aan de afschaffing van de fiscale aftrekbaarheid voor energiebesparende maatregelen.

De afschaffing van de fiscale aftrekbaarheid voor energiebesparende maatregelen heeft veel mensen er waarschijnlijk toe aangezet nog voor eind 2011 te investeren, luidt het.

Infrax

Bij Infrax komen er maandelijks doorgaans ongeveer 4.000 aanvragen toe voor energiepremies voor onder meer dakisolatie, warmtepomp of condensatieketel, maar in december liep dat aantal op tot 18.000. Ook de eerste weken van dit jaar komen de aanvragen massaal binnen, meldt de netbeheerder in een communiqué.

Infrax waarschuwt klanten in een brief dat de uitbetaling van de premie door de enorme toename van het aantal aanvragen mogelijk wat langer op zich laat wachten.

Eandis

Ook Eandis zag de aanvragen spectaculair stijgen. “Gemiddeld zitten we maandelijks op 20.000 premieaanvragen, maar in december registreerden wij 40.500 aanvragen. In januari schatten we dat we rond de 55.000 aanvragen zullen binnenkrijgen”, zegt woordvoerder Simon Van Wijmeersch van Eandis.

Ook Eandis waarschuwt de klanten in een brief voor vertragingen bij de verwerking van de aanvragen. “Normaal gezien verwerken wij alle premies binnen de dertig dagen, maar nu kan er een vertraging van enkele weken optreden. We streven er evenwel naar deze binnen de 60 dagen af te handelen”, luidt het.

Klanten hebben nog tot eind juni de tijd om hun aanvraag voor een REG-premie in te dienen. (Belga/RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels