Frank Gehry ontwerpt duurzame woning

Nieuws

De Canadees-Amerikaanse toparchitect Frank Gehry ontwerpt een duurzame woning in New Orleans. De vraag voor het ontwerp kwam van de stichting 'Make It Right', die de stad willen heropbouwen na de verwoestende doortocht van orkaan Katrina in 2005.

De stichting ‘Make It Right’ van de Amerikaanse acteur Brad Pitt werkt sinds 2007 hard aan de wederopbouw van de stad New Orleans, die in 2005 werd getroffen door de verwoestende orkaan Katrina. De laatste opgeleverde woning binnen de wederopbouw is ontworpen door toparchitect Frank Gehry. Het resultaat is een roze huis waar duurzaamheid centraal staat.

De stichting ‘Make It Right’, de non-profit organisatie van acteur Brad Pitt, vroeg aan 21 architecten om huizen te ontwerpen voor de wederopbouw van de stad New Orleans. Een van de architecten is de toparchitect Frank Gehry.

Het resultaat van het ontwerp van Gehry is een dubbele woning met twee verdiepingen en een ingang aan weerszijden. Voor de vorm van het huis baseerde Gehry zich op een bestaande architectonische traditie in New Orleans: de ‘double’-shotgun’. Dat zijn twee woningen in één gebouw en op een originele manier met elkaar verweven. Elke eenheid van het huis heeft een ruim dakterras inclusief zonnepanelen. Voor de buitenkleur van de woning koos Gehry voor felroze en paars. (LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels