Frankrijk en Oostenrijk meest aantrekkelijk voor tweede verblijfplaats

Immo, Nieuws

Wie interesse heeft in een tweede verblijfplaats of wil investeren in vastgoed in het buitenland, kan hiervoor best kijken naar huizen in Oostenrijk of Frankrijk.

Wie interesse heeft in een tweede verblijfplaats of wil investeren in vastgoed in het buitenland, kan hiervoor best kijken naar huizen in Oostenrijk en Frankrijk. Het investeren in een huis levert hier momenteel winst op. Dit in tegenstelling tot vakantiehuizen in Spanje, die nu minder waard zijn dan hun aankoopprijs. Dat schrijft Bouw & Wonen.

Momenteel zijn de meest aantrekkelijke landen voor een tweede verblijfplaats Oostenrijk en Frankrijk. Dat blijkt uit een analyse van prijsontwikkelingscijfers van onroerend goed in Oostenrijk, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Nederland door de Oostenrijkse bouwonderneming Jäger Bau. In Oostenrijk is een woning gemiddeld 20% in waarde gestegen, in de periode 2005-2011. In Frankrijk loopt de stijging op tot 24%.

De analyse toont ook aan dat een huis kopen in Spanje momenteel geen goed idee is omdat de prijsontwikkeling sinds 2008 in dit land in het slop is geraakt.

Bij de aankoop van een tweede verblijf of een buitenlandse woning als investering is het niet enkel belangrijk om te kijken naar de huidige waarde, maar ook op welke manier deze in de toekomst zal evolueren. Op die manier kan men onaangename financiële verrassingen vermijden. (LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels