Fraude met zoekertjes op Immoweb

Fraude met zoekertjes op Immoweb

Nieuws

De fraudeurs vragen aan geïnteresseerde huurders om een bedrag over te maken in ruil voor een contract en de sleutels.

Oplichters bieden fictieve appartementen aan op de vastgoedsite Immoweb.be, zo schrijft het weekblad Humo in zijn nieuwe nummer dat dinsdag verschijnt.

De fraudeurs vragen aan geïnteresseerde huurders om een bedrag over te maken in ruil voor een contract en de sleutels. Het geld moet worden gestort via Western Union, dat snelle geldtransfers aanbiedt. Het systeem is echter berucht, omdat het overgemaakte geld na de transactie moeilijk te traceren is.

De appartementen die de fraudeurs op Immoweb aanbieden, blijken eigendom te zijn van een bonafide makelaar. De oplichters passen de zoekertjes ook af en toe aan. Zo laten ze het exacte adres plots weg of bieden ze eenzelfde appartement in verschillende steden aan. Telkens wordt een prachtige stek aangeboden tegen een lage huurprijs.

Thibault Willaert, juridisch adviseur bij de koepel van consumentenorganisaties OIVO, reageert niet verbaasd in Humo. Hij kent de problematiek al jaren. De directeur van Immoweb, Peter Grypdonck, registreerde de voorbije maand twee gevallen van oplichting. Niet alle zoekertjes worden gecontroleerd, maar bij een klacht grijpt Immoweb wel onmiddellijk in.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels