Geberit brengt zwevende bedieningsplaat voor toilet op de markt

Badkamer en wellness

Geberit lanceert de Sigma 70, een zwevende bedieningsplaat voor spoelreservoirs.

Geberit lanceert de Sigma 70, een zwevende bedieningsplaat voor spoelreservoirs.

De Sigma 70 is een plaat zonder knoppen of toetsen. De gebruiker dient de plaat enkel lichtjes aan te raken om het toilet door te spoelen. Dit is mogelijk dankzij een systeem met servo-ondersteuning, een vondst van de Geberit-ingenieurs.

Wanneer de gebruiker de bedieningsplaat aanraakt, vertrekt een pneumatische puls naar het spoelsysteem. Die puls maakt gebruik van de druk van het water in de leidingen om de energie te vertienvoudigen. Of, eenvoudig gezegd, de druk van het water in de leidingen levert de energie om het spoelmechanisme in werking te stellen.

De bedieningsplaats is slechts 4 mm breed en wordt onzichtbaar bevestigd, waardoor ze boven het toilet lijkt te zweven. Christoph Behling, de ontwerper van de plaat, werd bekroond met de Design Plus powered by ISH2013.

De nieuwe Geberit-bedieningsplaat Sigma70 is geschikt voor elk inbouwspoelreservoir uit het Geberit Sigma-assortiment. De plaat is verkrijgbaar in geborsteld roestvrij staal of in glas (gehard veiligheidsglas) in de kleuren wit, zwart en umbra.

Je kan de Sigma 70 ontdekken tijdens Batibouw, van 20 februari tot 2 maart of in de sanitaire groothandel. (LP)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels