Geen elektriciteit meer, wat nu?

Geen elektriciteit meer, wat nu?

Elektriciteit

Het uitvallen van de elektriciteit kan verschillende oorzaken hebben.

Er kan zich een kortsluiting hebben voorgedaan, of misschien is het uitvallen van de elektriciteit veroorzaakt doordat er te veel elektrische apparaten op één stopcontact zijn aangesloten.

Het is ook mogelijk dat de oorzaak buiten jouw woning ligt en er een stroomstoring is. Kijk dus eerst eens door het raam of je buren nog elektriciteit hebben.

Brandt het licht nog bij de buren? Dan is er een grote kans dat het probleem binnen jouw woning ligt. Je zal dan een kijkje moeten nemen naar de groepenkast met de zekeringen of schakelaars.

Daar kijk je best eerst naar de aardlekschakelaar. Deze springt automatisch af wanneer er ergens stroom ‘lekt’ door bijvoorbeeld een defect apparaat. De lekstroomschakelaar kan ook uitvallen tijdens onweer. Meestal is er dan ergens nabij de bliksem ingeslagen. Je kan de schakelaar dan gewoon weer aanzetten.

Is er een zekering gesprongen of staat er schakelaar naar beneden? Zet dan alle apparaten die aanstonden in je woning uit en vervang dan pas de zekering (of schakel dan pas de groep weer in). Blijft de elektriciteit uit, dan is het tijd om je leverancier te contacteren. Een expert kan je zeker verder helpen.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels