Geen premie voor muurisolatie zonder ATG-label

Nieuws, Recht en financiën

Vanaf 1 juli verstrengt de premievoorwaarde voor muurisolatie. Wie recht wil hebben op de subsidie moet in zee gaan met een aannemer die over het ATG-certificaat beschikt.

De Vlaamse overheid kwam eerder met een heel gericht premiebeleid waarbij de focus sterk ligt op isolatie, en in het bijzonder muurisolatie. Om geen geld te verspillen is er een kwaliteitskader uitgewerkt. Zo moeten installateurs beschikken over een ATG-certificaat dat kan verkregen worden als de installateur een technische goedkeuring kan voorleggen. Vervolgens wordt het bedrijf ook gecontroleerd op goede resultaten.

Het verkrijgen van een ATG-certificaat kan tot 9 maanden duren, waardoor enkele installateurs in het gedrang zullen komen om tegen 1 juli in orde te zijn. Vraag dus zeker goed na of uw installateur over het ATG-certificaat beschikt als u recht wil hebben op de subsidie van 6 euro per vierkante meter. De premie mag maximum 800 euro bedragen. Meer informatie over alle Vlaamse energiepremies, kan u in ons uitgebreid dossier vinden. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels