Geens denkt aan belasting op reële huurinkomsten

Immo, Nieuws

Voor minister van Financiën Koen Geens is het niet uitgesloten dat er een belasting komt op reële huurinkomsten van woningen die worden verhuurd aan particulieren.

Minister van Financiën Koen Geens (CD&V) sluit niet uit dat er een belasting wordt geheven op de reële huurinkomsten van eigendommen die aan privépersonen worden verhuurd. Dat berichten de zakenkranten De Tijd en L’Echo. Momenteel gebeurt dat op basis van het kadastraal inkomen van de verhuurde woning.

De druk vanuit Europa om de Belgische vastgoedfiscaliteit te wijzen, wordt almaar groter. In het kader van een inbreukprocedure tegen het vrije verkeer van kapitaal werd België op 22 maart vorig jaar verzocht om zijn vastgoedfiscaliteit binnen de twee maanden aan te passen. Bijna twee jaar later is er nog niets veranderd.

‘Geen concrete plannen’

Omdat België belast op kadastraal inkomen, betalen Belgen die aan particulieren verhuren beduidend minder belastingen op eigendommen die ze in eigen land verhuren dan op in het buitenland verhuurde eigendommen. Voor de Europese Commissie is dat onaanvaardbaar.
Volgens het kabinet van minister Geens liggen er “geen concrete plannen op tafel voor de hervorming van de vastgoedfiscaliteit”. Het ging om een theoretische denkoefening die de minister lanceerde op een algemene vergadering van de Brusselse notarissen. (Belga/YD)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels