Geniet nu van de extra Vlaamse dakisolatiepremie van 500 euro

Isolatie

Het is nu hét moment bij uitstek om uw dak of zoldervloer te isoleren! Jaar na jaar kan u dan tot 30 procent energie besparen dankzij een duurzame isolatie.

Het is nu hét moment bij uitstek om uw dak of zoldervloer te isoleren! Jaar na jaar kan u dan tot 30 procent energie besparen dankzij een duurzame isolatie.

Bovendien stimuleert de Vlaamse overheid deze isolatiewerken met een dakisolatiepremie van 500 euro bovenop de bestaande premies en tegemoetkomingen. De R-waarde moet dan ten minste 3 m²K/W bedragen.

In welke staat bevindt het hellende dak van u woning zich?

Het is belangrijk om na te gaan of er reeds een onderdak aanwezig is.

Géén onderdak

Is er géén onderdak, en géén isolatie en dampscherm, dan is het dak van uw woning niet waterdicht en niet winddicht. Een volledige dakrenovatie dringt zich dan op. In dit geval kan u het dak aan de buitenzijde isoleren met het revolutionaire Powerroof concept voor hellende daken (sarking systeem), waarbij u meteen volgende 3 handelingen realiseert: isolatie, dampscherm én onderdak!

De binnenafwerking blijft dan onveranderd; de dakbedekking wordt opnieuw voorzien. Een vlot en ideaal systeem dus in het geval van een dakrenovatie! Powerroof in een dikte van 8 cm heeft een R-waarde van 3,3 m²K/W, reeds ruim voldoende dus om te beantwoorden aan de minimumnorm in Vlaanderen.

Wél een goed onderdak – dak reeds winddicht

Is er onvoldoende ruimte tussen de dakconstructie? Dan kan u er uiteraard ook voor kiezen om het dak onder de dakconstructie te isoleren. In dit geval zijn er verschillende mogelijkheden:

– U kan isoleren met volle platen in PUR-schuim, rechtstreeks tegen de houten constructie van het dak. Volle platen in PUR-schuim in een dikte van 7 cm hebben een R-waarde van 3 m²K/W, en beantwoorden dus perfect aan de minimumnorm in Vlaanderen.

– U kan ook isoleren met Eurothane G, rechtstreeks tegen de houten constructie van het dak. Eurothane G is een PUR-isolatieplaat van Recticel Insulation, met aan de buitenzijde een gipskartonplaat.

U beschikt in dit geval meteen over een mooi afgewerkte zijde om te schilderen of te behangen. Tussen de isolatie en het gipskarton is bovendien reeds een dampscherm aangebracht. Eurothane G in 8 + 1 cm heeft een R-waarde van 3,45 m²K/W, ruim voldoende dus om te beantwoorden aan de minimumnorm in Vlaanderen.

Wordt de zolder echter niet bewoond?

In dit geval is het raadzaam om alleen de zoldervloer te isoleren. Dit kan met Eurofloor vloerisolatie van Recticel Insulation. Eurofloor heeft een uitstekende drukvastheid, en kan uiterst snel en efficiënt geplaatst worden. Wordt er nadien nog op de zoldervloer gelopen, dan is het belangrijk om een beschermingslaag (b.v. OSB) op de isolatie te leggen. Eurofloor is de dunste vloerisolatie voor elk isolatiepeil: reeds met Eurofloor in een dikte van 7 cm voldoet u aan de norm van 3 m²K/W voor Vlaanderen, en kan u alle mogelijke premies aanvragen.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels