Gent lanceert ambitieus woonproject

Nieuws

De Stad Gent heeft samen met Tondelier Development NV. één van de voornaamste stadsvernieuwingsprojecten in Gent gelanceerd. De Nieuwe Molens Gent is de eerste fase van het woonproject Tondelier.

De Tondeliersite is een voormalig industriële site langs de Gasmeterlaan die volledig gerenoveerd wordt. Momenteel wordt de eerste fase gelanceerd, een woon- en leefproject bestaande uit 51 woningen en diverse kantoorunits verdeeld over 4 gebouwen.

De nieuwe woningen worden gebouwd in een oude meelfabriek, een monumentaal gebouw en een laatste restant van het industrieel patrimonium van Gent. De gebouwen zullen van een nieuwe standaard zijn die de focus legt op duurzaamheid. Het wordt een uniek woon- en leefconcept waarbij duurzaamheid, kwaliteit en ruimte voor ontmoeting centraal staan.

Budgetwoningen

Vijf woningen binnen de Nieuwe Molens worden budgetwoningen en komen dit najaar al op de markt. Het gaat om vijf appartementen met 1 slaapkamer die tegen eind 2016 bewoonbaar moeten zijn. Een budgetwoning is een standaardwoning die verkocht wordt aan een goedkopere prijs dan de marktprijs. Kandidaat-kopers moeten uiteraard aan enkele voorwaarden voldoen om een dergelijke woning te kunnen kopen:

– 1 van de kandidaat-kopers moet ouder zijn dan 18.

– Het moet een alleenstaande zijn of een gezin zonder kinderen ten laste.

– Er moet een gemiddeld belastbaar inkomen zijn tussen 16.880 en 50.000 euro.

Voor meer info, ga naar www.nieuwemolens.be of www.tondelierbudgetwoningen.be (rdm)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels