Gents architectenbureau valt in de prijzen in Londen

Gents architectenbureau valt in de prijzen in Londen

Nieuws

Het architectenbureau Mjose Van Hee Architecten heeft in Londen prijzen gewonnen op de vijfde editie van de Architectural Review House Awards.

Twee woningen van de hand van architectenbureau Mjose Van Hee Architecten werden uitgekozen uit meer dan 200 inzendingen. Het woonhuis in Zuidzande kreeg een gedeelde tweede plaats (samen met een woning uit Sri Lanka van ADM Architects), en hier hangt een geldprijs aan vast, en de woning in Opwijk kreeg één van de zes eervolle vermeldingen. De jury werd voorgezeten door journaliste bij The Architectural Review, Catherine Slessor, en bestond verder uit Ben Van Berkel (UNStudio), Yvonne Farrell (Grafton Architects), William Mann (Witherford Watson Mann Architects) en Abraham Thomas (Directeur van het Sir John Soane’s Museum).

Laag en hoog in een modern jasje

Het huis in Zuidzande, in de Zeeuwse polders, werd ontworpen door Marie-José Van Hee en uitgevoerd in samenwerking met projectarchitect Sam De Vocht. Het woonhuis bestaat uit een ruimtelijk geheel samen met de bestaande oude schuur, dat een stuk lager ligt dan het woongedeelte. De woontoren is uitgevoerd in een lichtgekleurd zichtbeton en biedt een uniek uitzicht over het landschap. Het lagere gedeelte is uitgevoerd in zwart geblakerd hout, zoals de oude schuren van de boerderijen in de omgeving.

De woning in Opwijk

Het huis in de dorpskern van Opwijk werd ook ontworpen door Marie-José Van Hee en uitgevoerd in samenwerking met projectarchitect Mattias Deboutte. Het woonhuis bestaat uit een bouwblok van drie lagen. Op het gelijkvloers is ook een praktijkruimte ondergebracht. Wonen doet het jonge gezin in het achtergelegen woongedeelte. Het schrijnwerk is uitgevoerd in licht gebeitst hout, het parament is opgetrokken in uitgekiend baksteenverband.

Meer informatie over dit Gentse architectenbureau via www.mjvanhee.be

(LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels