Gents Milieufront dagvaardt projectontwikkelaars parkeerbak The Loop

Nieuws

Het Gents Milieufront (GMF) heeft vrijdag aan een kortgedingrechter gevraagd om de werken aan een parkeerbak voor 2.800 wagens aan The Loop (Flanders Expo) stil te leggen. Dat meldt het GMF.

Via een zogenaamde “milieustakingsvordering” wil het GMF de werken aan de parkeerbak, waarop later een design outlet center komt, stilleggen. Daarom werden projectontwikkelaars Banimmo en McArthur & Glenn in kort geding gedagvaard. Twee weken geleden verstuurde het GMF al een ingebrekestelling. “Het stadsbestuur liet ons per aangetekend schrijven weten dat het voorlopig geen heil ziet in het stilleggen van de werken”, zegt Steven Geirnaert (GMF). “Dat is ook logisch, want via allerlei juridische en financiële constructies is de stad Gent een feitelijke partner geworden van The Loop.”

De parkeerbak is vergund voor 2.046 plaatsen, maar is voorzien voor 2.846 wagens. Het Gents Mobiliteitsbedrijf investeert 15 tot 20 miljoen euro in het project, al staan daar op termijn inkomsten tegenover vanuit het centraal parkeermanagement op de site. Voorts wordt een deel van de parkeerplaatsen verkocht. Het GMF, UNIZO en de stad Deinze voeren strijd tegen de komst van het outletcenter op The Loop. De drie partijen trekken ook naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Een crowdfundingcampagne van het GMF leverde ondertussen bijna 5.000 euro op.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels