Gentse politie waarschuwt voor valse verhuurders via internet

Nieuws

De Gentse federale politie waarschuwt voor oplichters die beweren dat ze verhuurder zijn van aantrekkelijk geprijsde woningen, maar alleen uit zijn op geld voor een waarborg of eerste huurmaand.

De Gentse federale politie waarschuwt voor oplichters die beweren dat ze verhuurder zijn van aantrekkelijk geprijsde woningen, maar alleen uit zijn op geld voor een waarborg of eerste huurmaand. Vorig jaar waren er elf dossiers van valse verhuurders in het Gentse arrondissement, zegt de Gentse federale gerechtelijke politie.

De werkwijze van de oplichters is klassiek, stelt de Gentse federale gerechtelijke politie in een persbericht. “De oplichters zetten op een immosite een woning of een appartement te huur, vaak in een interessante buurt zoals een stadscentrum, en dit aan een relatief lage prijs. De zogezegde verhuurder is juist naar het buitenland verhuisd
en is bereid de sleutel te laten bezorgen mits het storten van een waarborg of eerste huurperiode. Na de storting komt er echter geen sleutel en is er ook geen contact meer mogelijk met de verhuurder. Het is al gebeurd dat als het slachtoffer ter plaatse gaat kijken, de woning helemaal niet te huur staat of het zelfs over een onbestaand adres gaat. In andere gevallen staat ze wel te huur, maar weet de echte verhuurder van niets.”

De politie raadt huurders aan om nooit geld te storten alvorens men de woning zelf heeft kunnen bekijken. (Belga/RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels