Gerechtsgebouw in Luik vertoont constructiefouten

Nieuws

Het gloednieuwe gerechtsgebouw in Luik vertoont zware bouwfouten.

De bouw van het nieuwe gerechtsgebouw van Luik startte in 2005. Zeven jaar later is het gebouw afgewerkt en klaar om in gebruik genomen te worden. Er werd uitgekeken naar de oplevering, want de vraag naar een modern gerechtsgebouwen met de bijhorende faciliteiten was groot. Maar bij de oplevering van het gebouw komen pijnlijke fouten aan de oppervlakte.

Het nieuwe gerechtsgebouw in Luik vertoont enkele vervelende pijnpunten, die veiligheid en de werking van het gerecht zouden kunnen verstoren.

Eerst en vooral worden de individuele cellen gesloten met een elektrisch slot. Dat betekent dat wanneer de elektriciteit uitvalt, de deuren zich zullen openen en de gevangenen gewoon naar buiten kunnen wandelen. Daarnaast is er nog een probleem met de cellen. Enkele cel werd voorzien van spiegelglas, klinkt goed. Was het niet dat het glas omgekeerd werd geplaatst waardoor de agenten buiten de cel enkel zichzelf kunnen zien en de gevangenen naar buiten kunnen kijken.

En het gaat nog een stap verder. De garagepoort waardoor de gedetineerden in een politiewagen worden binnengereden is te laag. Hierdoor kunnen niet alle modellen van celwagens de garage binnenrijden.

Deze verschillende constructiefouten betekenen een pijnlijke start voor het nieuwe gerechtsgebouw in Luik, waar zeven jaar lang aan gewerkt is. Er zou werk van gemaakt worden om deze fouten te herstellen. (LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels