Getest: de Velux Daylight Box

Nieuws

Ik ga Bouwen ging voor u de Velux Daylight Box testen, waarbij elke bezoeker de kans krijgt om het comfort te beleven van een daglicht-geoptimaliseerde woning.

Eerder bleek uit een onderzoek uitgevoerd door Velux dat de Belgen een gebrek aan daglicht ervaren en meer daglicht in hun woning willen hebben.
Om in te spelen op die behoefte ontwikkelde Velux een nieuwe generatie dakvensters die tien procent meer daglicht binnenlaten.

Om te kunnen ervaren wat dat zou betekenen lanceert Velux de Daylight Box waarin drie soorten van daglicht gesimuleerd worden. De eerste simulatie is een beperkt aantal daglicht, de tweede geeft al iets meer licht en de laatste simulatie weerspiegelt de ideale hoeveelheid daglicht die uw woning nodig heeft.

De derde simulatie geeft zelfs met de ogen dicht een aanzienlijke hoeveelheid licht en maakt duidelijk hoe belangrijk daglicht is in het dagelijkse leven. Dat bleek trouwens ook uit het onderzoek want daarin gaf 8 op 10 bevraagden aan zich beter te voelen en beter te functioneren in een omgeving met veel daglicht. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels