Gezinswoning te duur voor Vlaamse twintigers

Immo, Nieuws

Wonen is duur in Vlaanderen. Nooit eerder waren er zoveel jonge mensen vergeefs op zoek naar een betaalbare woning.

Volgens het forum ‘De vragende partij’ is wonen duur in Vlaanderen. Nooit eerder waren er zoveel jonge mensen vergeefs op zoek naar een betaalbare woning. Dat meldt de VRT.

Op het forum ‘De vragende partij’ leeft de discussie over betaalbaar wonen voor jonge mensen. Heel wat twintigers en jonge dertigers willen weten wat politici kunnen doen om wonen betaalbaar te houden of weer betaalbaar te maken. Veel vragenstellers hebben een jong gezin of willen er een stichten, maar hebben niet de middelen om een gezinswoning te kopen. In maar liefst achttien gemeenten staan voorstellen over goedkopere woonprijzen in de top tien.

In Leuven staan op plaatsen drie en negen twee erg gelijkaardige voorstellen. “Ik stel voor dat er een woonbeleid wordt gevoerd waarbij jonge gezinnen de stad niet moeten ontvluchten op zoek naar een betaalbare woning”, staat op plaats drie in de studentenstad. En op plaats negen zegt iemand aansluitend: “Dit heeft tot gevolg dat alle “gewoonverdieners” de regio moeten verlaten. Willen we dit soort upper class Leuven?”

Ook in Opwijk is betaalbaar wonen een probleem volgens het forum. “Er is steeds meer instroom van mensen uit de Rand en Brussel die Opwijk zien als een slaapgemeente (…). Zij kunnen echter wel de dure vastgoedprijzen betalen. Zelf zie ik steeds meer leeftijdsgenoten naar goedkopere oorden trekken. Nu is Opwijk nog een hechte, levendige gemeenschap. Opwijk mag niet in slaap vallen.” Vooral ook haar interessante ligging maakt van Opwijk een dure gemeente.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels