Ghelamco Arena uit Gent wint belangrijke bouwprijs in Berlijn

Ghelamco Arena uit Gent wint belangrijke bouwprijs in Berlijn

Immo, Nieuws

De nieuwe voetbalarena van KAA Gent, de Ghelamco Arena in Gent, is in de prijzen gevallen. Zo won het een Saint-Gobain Gypsum International Trophy Award in de Kosmos Cinema in Berlijn. Deze prijzen werden al voor de negende keer uitgereikt.

Tijdens deze plechtigheid in Berlijn werden 12 prijzen in 6 verschillende categorieën voorgesteld. De winnaar van de Grand Prix Awards ging naar de Ghelamco Arena in Gent. Het interieur van dit gigantische stadion, dat ook kantoren en ruimtes voor commerciële activiteiten herbergt, werd ontworpen door de Poolse architect Mac Stopa (Massive Design). In totaal gaat het om een interieur van 200.000 vierkante meter met verschillende ingangen, een lobby, ticketzones, bars, restaurant en VIP-lounges. Het design speelt met de geometrische vormen van een voetbal met blauw, de kleur van de club.

Bezoekers die de VIP-ingang gebruiken om het stadion binnen te gaan, worden langs organisch gevormde plafondeilanden van Gyproc en spiegelende zuilen van GypArt geleid. Het gebruik van dit materiaal van Saint-Gobain illustreert hoe esthetiek en functionaliteit hand in hand kunnen gaan. De jury in Berlijn was alvast lovend over dit project: “Met haar combinatie van superieur vakmanschap en een buitengewone samenwerking hoort deze ongelooflijke prestatie thuis in de ereliga van de bouwprojecten.” (LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels