Gloednieuw designboek ‘Werkplaats Bulo’ in de winkel

Nieuws

Bulo viert zijn vijftigste verjaardag. De meubelfabrikant kan terugkijken op een rijk verleden. Het boek 'Werkplaats Bulo' geeft geen terugblik, maar net een vooruitblik naar de toekomst van de werkplaats.

Bulo viert zijn vijftigste verjaardag. De meubelfabrikant kan terugkijken op een rijk verleden. Het boek ‘Werkplaats Bulo’ geeft geen terugblik, maar net een vooruitblik naar de toekomst van de werkplaats.

Bulo heeft de voorbije decennia vanuit Mechelen bakens verzet voor de hele industrie. Met steeds nieuwe ontwerpen en doorgedreven vakmanschap. Hoe werken we de volgende jaren? Komen we nog samen op plaatsen die we dan nog een kantoor zullen noemen? Samen met de Belgische meubelfabrikant Bulo, die dit jaar zijn vijftigste verjaardag viert, onderzoeken Veerle Windels, Kathy Mathys en fotograaf Jurgen Rogiers de toekomst van werk.

Ze gingen te rade bij schrijvers als Alain de Botton en Douglas Coupland. Ze confronteerden toonaangevende architecten en ontwerpers die voor Bulo werken met hoe onze wereld verandert, en met het ambacht van meubels maken. Ze ontdekten hoe passie voor het vak, handwerk, nieuwe media en sterke ideeën onze toekomst zullen bepalen. En ze kwamen te weten hoe een Belgisch bedrijf nu al de volgende vijftig jaar vanuit zijn Mechelse werkplaats exploreert.

Werkplaats Bulo – € 34,50 – 224 blz. – Manteau

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels