Gloednieuw museum MORE is klaar voor de opening

Gloednieuw museum MORE is klaar voor de opening

Reportages

Dinsdag 2 juni opent in Gorssel het nieuwe Museum voor Nederlands Modern Realisme - of in het kort: Museum MORE - zijn deuren voor het publiek. De uitbreiding van het voormalige Gemeentehuis is een ontwerp van Hans van Heeswijk architecten.

Toen Hans Melchers, de initiatiefnemer van Museum MORE, in 2012 besloot een collectie Nederlands realisme tentoon te stellen in de Achterhoek, vie zijn oog al gauw op het voormalige gemeentehuis van Gorssel. Na een gemeentelijke fusie met Lochem werd het gebouw namelijk beschikbaar voor andere doeleinden.

 

Hans van Heeswijk architecten, bekend van de Hermitage Amsterdam en de uitbreiding van het Mauritshuis, heeft vervolgens de paviljoenachtige aanbouw van zeven grote tentoonstellingszalen ontworpen. Vanaf 2 juni 2015 kan een breed publiek (opnieuw) kennismaken met een selectie van de mooiste werken uit de grootste collectie Nederlands Modern Realisme, en dat in een prachtig nieuw museumgebouw.

 

Oud en nieuw gecombineerd

Het monumentale deel van het uit 1914 daterende gemeentehuis is intact gebleven en krijgt als nieuwe functie museumcafé en evenementenzaal. De paviljoenachtige nieuwbouw van het museum heeft twee verdiepingen en zeven museumzalen met strategische doorkijkjes naar de parkachtige omgeving.

 

Het museum heeft een uitnodigende uitstraling, heldere indeling, verrassende ruimtelijkheid en het voor Van Heeswijk kenmerkende gebruik van duurzame natuurlijke materialen.

 

Naast het tentoonstellen van delen uit de vaste collectie, biedt het gebouw ook ruimte aan wisselende exposities, kantoren en een restauratieatelier.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels