Groepsaankoop Test-Aankoop: 40.000 mensen veranderen van energieleverancier

Groepsaankoop Test-Aankoop: 40.000 mensen veranderen van energieleverancier

Nieuws

40.000 personen hebben beslist van leverancier te veranderen via de groepsaankoop van Test-Aankoop. Dat levert een geschatte besparing op van 13,5 miljoen euro, zo meldt de consumentenorganisatie.

Maar liefst 152.620 mensen hebben zich ingeschreven op de groepsaankoop van Test-Aankoop via de website www.verlaaguwfactuur.be en bijna 40.000 personen hebben al beslist van leverancier te veranderen. Dat levert een geschatte besparing op van 13,5 miljoen euro, zo meldt de consumentenorganisatie.

Volgens Ivo Mechels van Test-Aankoop ging het om de eerste nationaal georganiseerde groepsaankoop in België. “We organiseerden veilingen voor consumenten in Brussel, Vlaanderen en Wallonië. Voorts maakten we een onderscheid tussen mensen die wilden intekenen voor enkel elektriciteit of voor elektriciteit en gas. Tot slot werd er een onderscheid gemaakt tussen mensen die een contract wilden voor één of voor drie jaar.” De drie winnaars die uit de verschillende veilingen naar voren kwamen, zijn Eneco, Lampiris en Octa Plus.

De ingeschreven mensen die nog niet op het aanbod gereageerd hebben, kunnen dit doen tot 10 december. “We hebben de periode verlengd omdat 152.620 ingeschreven mensen gigantisch veel is. Er zijn altijd mensen die laat reageren en nog steeds hun huidige energieverbruik moeten doorgeven. Op basis daarvan kunnen wij berekenen of ze bij een overstap wel echt besparen. Het is immers mogelijk dat mensen die zich ingeschreven hebben op onze groepsaankoop, toch niet zouden besparen bij een eventuele overstap”, aldus Mechels.

Voorts schreven bijna 20.000 gezinnen zich in op de groepsaankoop Switch-to-Green, georganiseerd door Greenpeace, La Ligue des Familles en Wikipower. Eneco won het bod op de regio’s Vlaanderen en Wallonië. Een gemiddeld gezin bespaart zo aanzienlijk op het jaarverbruik elektriciteit en gas, zegt het energiebedrijf Eneco. (Belga/KS)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels