Grohe ontwerpt de ideale kraan voor openbare toiletten

Badkamer en wellness

Hygiëne, duurzaamheid en esthetiek: drie elementen die essentieel zijn bij het ontwerpen van elektronische kranen voor moderne openbare toiletten. De elektronische versies van de Essence-kranen beantwoorden aan deze vereisten én ze hebben bovendien een vandalismebestendig ontwerp.

Hygiëne, duurzaamheid en esthetiek: drie elementen die essentieel zijn bij het ontwerpen van elektronische kranen voor moderne openbare toiletten. De elektronische versies van de Essence-kranen van Grohe beantwoorden aan deze vereisten én ze hebben bovendien een vandalismebestendig ontwerp.

Alle gebruikers van openbare toiletten hebben bepaalde verwachtingen op vlak van hygiëne, functionaliteit en sfeer. Zij die een luxueus toilet willen aanbieden moeten dus aandacht besteden aan de details. Deze exploitanten kiezen best voor een moderne sanitaire uitrusting van hoge kwaliteit voor hun toilet. Als het specifiek gaat om kranen voor wastafels, zijn elektronische modellen de beste keuze. Deze zijn namelijk ontworpen met het oog op een lange levensduur en zijn de ideale oplossing voor ieder budget.

De voordelen van elektronische modellen

Elektronische kranen bieden vele voordelen ten opzichte van de gekende traditionele kranen met hendel(s). De besparende en ecologische aspecten zijn van groot belang. De werking wordt geregeld via infraroodsensoren: detecteren deze een object, dan begint de kraan automatisch te stromen. Nadat de vooraf ingestelde hoeveelheid water uit de kraan gestroomd is, stopt de kraan. Op die manier wordt het risico op waterverspilling geminimaliseerd.

Elektronische kranen voorkomen ook een eventuele overloop van het water op de vloer, omdat het water enkel stroomt wanneer de sensor een object detecteert. Op vlak van vandalisme staan elektronische kranen ook een stapje voor. De onzichtbare verdraaibeveiliging zorgt voor een extra bescherming tegen vandalisme en diefstal. Deze sloten zijn onder de spoeltafel gemonteerd en houden de kraan op zijn plaats.

Hygiëne

WC-gebruikers hebben baat bij elektronische kranen, met hygiëne als het belangrijkste voordeel ten opzichte van de traditionele waterkranen. Bacterievrij je handen wassen is mogelijk omdat deze kranen speciaal ontworpen zijn om te werken zonder handcontact. Tegelijkertijd betekent de hands-free bediening gebruiksgemak, ook voor mensen met een beperking.

De elektronische kranen dragen ook bij aan de veiligheid van de gebruiker. Het risico op verbranding door heet water kan worden vermeden door een vooraf ingestelde vaste of maximale watertemperatuur. De automatische spoeling na 24 of 72 uur van niet-gebruik voorkomt de vorming van bacteriën door stilstaand water in de leidingen. Als gevolg hiervan zijn gebruikers verzekerd dat de kraan voldoet aan alle normen en richtlijnen inzake de kwaliteit van het drinkwater.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels