Groot woningpotentieel boven Brusselse winkels

Immo, Nieuws

Onze Belgische hoofdstad kreunt onder een demografische 'boom' en woningen worden er steeds schaarser. Toch blijkt er een lichtpuntje te zijn: boven de Brusselse winkels blijkt nog heel wat marge te liggen.

Onze Belgische hoofdstad kreunt onder een demografische ‘boom’ en woningen worden er steeds schaarser. Toch blijkt er een lichtpuntje te zijn: boven de Brusselse winkels blijkt nog heel wat marge te liggen.

Boven de winkels zouden van leegstaande verdiepingen en kamers ongeveer 3400 tot 5200 nieuwe woningen kunnen gecreëerd worden. Dat blijkt uit een studie van bevoegd staatssecretaris Christos Doulkeridis.

In totaal zijn er vorig jaar meer dan duizend gebouwen aangetroffen in de hoofdstad waar het gelijkvloers is ingenomen als handelszaak, terwijl de bovenliggende verdiepingen liggen te verkommeren. Het vooral gaan om panden op twaalf commerciële knooppunten, waaronder de Grasmarkt, de Grote Markt en de Nieuwstraat.

De Brusselse regering plant daarom een proefproject dat in de eerste plaats moet sensibiliseren op het terrein. De grootste knelpunten om deze woningen te creëren zijn onder meer het gebrek aan een afzonderlijke ingang en de extra investeringskosten. (Belga/LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels