Grote vraag naar tweedehands bouwmaterialen

Nieuws

Steeds meer mensen zijn op zoek naar tweedehands bouwmaterialen. In 2012 zochten bijna 12 miljoen mensen naar bouwmaterialen op de afdeling 'Bouw' van de zoekertjessite 2dehands.be. Dat is een stijging van 16 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Steeds meer mensen zijn op zoek naar tweedehands bouwmaterialen. In 2012 zochten bijna 12 miljoen mensen naar bouwmaterialen op de afdeling ‘Bouw’ van de zoekertjessite 2dehands.be. Dat is een stijging van 16 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Dat meldt Bouw & Wonen.

Deuren, raamkozijnen, schuifpuien, klinkers, houtmateriaal en machines voor houtbewerking bleken de meest populaire artikelen. In totaal staan er continu meer dan 92.000 zoekertjes online en bekeken alle bezoekers opgeteld ongeveer 100 miljoen bouw-artikelen. Daarmee staat ‘Bouw’ op de 4de plaats in de top van meest bezochte afdelingen van het afgelopen jaar.

De populariteit van tweedehands bouwmaterialen past binnen de trend naar duurzaam wonen en leven. Ook in de bouwsector is men zich bewust van het belang van hergebruik. Toch wordt vooral besparen op het budget als voornaamste reden gegeven om op zoek te gaan naar gebruikte materialen. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels