Handige weetjes over de tuinarchitect

Bouwpartners

Enkele tips in de samenwerking met een tuinarchitect.

Enkele tips in de samenwerking met een tuinarchitect op een rijtje.
– Voor sommige werken heeft u een officiële toelating nodig. Die hangt af van de lokale of regionale reglementeringen en heeft betrekking op bepaalde constructies (muren, tuinhuisjes, carports, zwembaden, schuttingen…), aanpassingen aan het reliëf (vanaf 50 centimeter) of aanplantingen (soms is kappen verboden, sommige bomen zijn beschermd, geïnventariseerd, enz.).

– De grondwerken kunnen maar gebeuren bij droog weer en wanneer het niet vriest. De aanplantingen gebeuren tussen oktober en maart.

– Elk project kan in fasen worden uitgevoerd. Het is perfect mogelijk om met vaste of onregelmatige tussenpozen een beroep te doen op een tuinarchitect, en het project op te splitsen en de onderdelen uit te voeren (of te laten uitvoeren) wanneer het u uitkomt, zelfs met een pauze van jaren. Zodra het globale plan vastligt, staat het u vrij om de gedetailleerde plannen te laten uitwerken wanneer u denkt dat u eraan toe bent.

– U kunt de tuinarchitect echter ook inschakelen als expert of raadgever – als u bijvoorbeeld zelf uw tuin wilt aanleggen op basis van plannen van uw tuinarchitect. Het is eveneens mogelijk om in de opdracht van de tuinarchitect een follow-up in te bouwen die zich uitspreidt over meerdere jaren. Voor het onderhoud is het meer gebruikelijk om rechtstreeks met een tuinaannemer een contract af te sluiten.

Laure Eggericx

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels