Hannes Coudenys’ boek: ‘Ugly Belgian Houses’

Hannes Coudenys’ boek: ‘Ugly Belgian Houses’

Nieuws

Heeft u plannen om te bouwen of renoveren? Hannes Coudenys toont u in zijn boek 'Ugly Belgian Houses' alvast hoe het niet moet. Een gesprek met de man achter de blog en het boek.

Via zijn blog wees Hannes ons al meermaals op het feit dat Belgen en bouwen niet altijd samengaan. Nu verzamelde hij het beste van het slechtste in zijn boek dat hij graag voorstelt op dé bouwbeurs van België.

Het is allemaal begonnen met de blog Ugly Belgian Houses. “Ik woonde dichtbij een Vlaamse steenweg en ik vond al van jongsaf aan dat er soms echt lelijke huizen gebouwd werden. Ik ben dan begonnen met het posten van enkele foto’s op tumblr en dat bleek veel succes te hebben. Ik was duidelijk niet de enige die er zo over dacht”, legt Hannes uit.

Omdat de blog enorm succesvol bleek te zijn, besloot Borgerhoff & Lamberigts om er ook een boek van te maken. “We moesten toestemming vragen aan alle eigenaars van de huizen die we in het boek wilden publiceren. We zijn ongeveer een jaar bezig geweest met alle huizen te bezoeken. We moesten ook telkens toestemming vragen aan de architect en uiteraard was niet iedereen even blij met de vermelding. Van de 300 à 400 huizen die we oorspronkelijk wilden vermelden in het boek, waren er 50 waarvoor we toestemming hebben gekregen”, aldus Hannes.

“De eigenaars van de woningen die het boek gehaald hebben, zijn perfect gelukkig in hun woning. Het is uiteindelijk een kwestie van smaak en smaken verschillen nu eenmaal. Sommige mensen kunnen daar beter mee om dan anderen (lacht). Zo zijn mijn persoonlijke favorieten een feeëriek kasteeltje en een woning waarvan de brievenbus een miniatuurversie is van het huis.”

Voor Hannes zijn de blog en het boek een leuke manier om bezig te zijn met zijn grote passie: het internet. “Voor mij blijft het een hobby. Ik ben vooral actief op digitaal vlak en de blog is een soort van speeltuin om te zien hoe zo’n dingen werken op social media en dergelijke. Maar ik heb absoluut geen ambitie om nu professioneel bouwadvies te gaan geven”, zo besluit Hannes.

(RDM)

Alle info over het boek is hier terug te vinden. / Neem deel aan onze wedstrijd en maak kans op een exemplaar van ‘Ugly Belgian Houses’.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels