Hansgrohe gaat naar huis met drie Red Dot Awards

Nieuws

Badkamer- en sanitair specialist Hansgrohe heeft onlangs maar liefst drie van de internationaal felbegeerde Red Dot Awards in de categorie Productdesign 2012 in ontvangst mogen nemen.

Een internationale jury van experts onderscheidde de Focus en Talis kranen met het erkende kwaliteitszegel voor beste vormgeving. De bijzondere onderscheiding “Best of the Best” werd gegeven voor de Axor Citterio M keukenmengkraan met draaibare uitloop en vrij plaatsbare bedieningsgreep. Behalve op vormgeving beoordeelde de 30-koppige jury in Essen ook op innovatie, functionaliteit, ergonomie en ecologische duurzaamheid.

Innovatief concept

De jury was vooral enthousiast over het innovatieve concept achter de Axor Citterio M keukenkraan met draaibare uitloop: de greep kan flexibel links of rechts van de uitloop gemonteerd worden, zodat de kraan door zowel links- als rechtshandigen goed te bedienen is en het geeft extra bewegingsvrijheid bij de gootsteen. “Dit biedt een geheel nieuwe reeks van mogelijkheden voor het creëren van een geïndividualiseerde keuken en is een buitengewoon goed doordachte oplossing,” oordeelde de jury.

De Italiaanse architect en designer Antonio Citterio ontwikkelde de collectie samen met Axor, het designmerk van Hansgrohe SE. “Het doel was om een product te ontwerpen die vrij eenduidig is in termen van functie.” Citterio is ervan overtuigd dat vandaag de dag, innovatie meer plaats vindt op het gebied van product filosofie dan in design. Antonio Citterio en Axor werken al tien jaar samen en hebben in die jaren een reeks aan succesvolle badkamer collecties ontwikkeld.

In totaal werden 4.515 producten in 19 categorieën door de jury beoordeeld, ingestuurd door 1.800 fabrikanten en ontwerpers uit 58 landen. De titel “Best of the Best” is in 2012 maar 60 keer uitgegeven, dit is slechts 1,3 procent van alle inzendingen. Hansgrohe SE is de enige badkamer- en sanitairspecialist die dit jaar is beloond met een award voor uitmuntend design. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels