Hansgrohe vindt thermostaat opnieuw uit met Ecostat Select

Badkamer en wellness, Nieuws

Hansgrohe AG bewijst opnieuw dat design en wellness in de badkamer hand in hand gaan. De nieuwe thermostaat Ecostat Select laat je toe om je ideale temperatuur en waterhoeveelheid intuïtief in te stellen en is bovendien een streling voor het oog.

Samen met Phoenix Design heeft sanitairspecialist Hansgrohe AG de opbouwthermostaat heruitgevonden.

De Ecostat Select heeft een gesloten behuizing met een vlakke bovenkant en wordt in opbouw gemonteerd op de muur. Op het eerste gezicht zie je niet dat het om een thermostaat gaat want de verbindingen zitten volledig verborgen. Bijkomend voordeel is dat u uw bad- of doucheaccessoires kwijt kunt op het groot tablet.

Makkelijke bediening

Het brede, vlakke tablet is gemaakt van veiligheidsglas. De grote, duidelijke symbolen voor het instellen van het watervolume en de temperatuur zijn goed zichtbaar door het glas, wat de thermostaat intuïtief in gebruik maakt. De ergonomisch gevormde bedieningsgrepen om het water en de temperatuur in te stellen laten zich makkelijk bedienen, zelfs door kinderen of met natte en ingezeepte handen.

De behuizing is volledig geïsoleerd met lucht, waardoor die nooit te warm wordt. De afgeronde hoeken verzekeren nog meer veiligheid.

Verdwijntruc

Vanuit het brede, vlakke glazen tablet vormt de Ecostat Select een zachte kromming naar de muur. Wanneer je een douche neemt, lijkt de thermostaat op die manier letterlijk te verdwijnen en zie je alleen nog het glazen tablet.

“We hebben een nieuw concept bedacht voor thermostaten met deze compacte vorm”, zegt Tom Schönherr,medeoprichter van Phoenix Design. “Het idee is eenvoudig, lijkt volledig logisch en is echt verbazingwekkend. De nieuw ontwikkelde connectietechnologie en het feit dat thermostaatpatronen de voorbije jaren een stuk kleiner zijn geworden, zorgden ervoor dat dit compact design mogelijk was.” (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels