Hebt u opslagruimte nodig?

niet importeren

Stel je huurcontract loopt af, dus je moet je woning verlaten. Maar het huis dat je hebt gekocht, is pas binnen enkele weken vrij. Dan moet je je verhuisdozen ergens kunnen onderbrengen.

Stel je huurcontract loopt af, dus je moet je woning verlaten. Maar het huis dat je hebt gekocht, is pas binnen enkele weken vrij. Of je gaat tijdelijk naar een kleinere woning waar niet al je meubels in passen. In al deze gevallen moet je ergens je verhuisdozen kunnen onderbrengen.

Al is het maar voor enkele weken, plaats je dozen nooit in een garage die niet perfect is afgesloten en geïsoleerd. Vocht en temperatuursverschillen kunnen heel wat schade aanrichten. Schimmels bijvoorbeeld, manifesteren zich snel en kunnen je spullen onherroepelijk beschadigen.

Je kan natuurlijk altijd navraag doen in je omgeving of iemand je spullen kan bewaren, maar als het om grote hoeveelheden gaat, is de kans klein dat je zo iemand vindt. In dat geval kan je beter beroep doen op professionele bedrijven.

Gespecialiseerde firma’s beschikken doorgaans over grote opslagdepots waar je ruimte kan huren. Deze depots zijn goed beveiligd en binnenin heerst altijd de juiste temperatuur om je dozen onder perfecte omstandigheden te bewaren. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om kisten- of containerloodsen te huren.

Op het internet vind je tientallen bedrijven die opslagruimte aanbieden. Hun aanbod kan erg verschillen. Sommige bedrijven bieden bijvoorbeeld kortingen als je gedurende een langere periode een ruimte huurt, andere bieden dan weer extra opties om de beveiliging te garanderen. Maak een grondige vergelijking, en let daarbij zeker ook op de verzekeringen.

Tussen de zoekertjes op het internet of in de krant vind je soms ook particulieren die opslagruimte verhuren.

Let hierbij goed op: de omstandigheden zijn niet altijd ideaal, en bovendien is de beveiliging vaak heel wat minder goed dan bij professionele firma’s. Niets belet je om een kijkje te gaan nemen, maar extra waakzaamheid is geboden.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels