Bekijk de galerij

Herzien en bijgewerkt

Nieuws, Renovatie open

Het huis op de grens tussen België en Frankrijk had het jonge stel uit Rijsel heel wat te bieden.

Krachtlijnen (volgens de architect)

1. Ramen aan alle zijden van de woning laten op elk moment van de dag licht binnenvallen (de voorgevel is georiënteerd naar het oosten). 2. De niveauverschillen in huis die een variatie in materialen en sferen mogelijk maken. 3. De openheid, met een erg hoge inkomhal die een vlotte doorstroming naar de verdieping garandeert én een beperkt aantal deuren. Enkel de intieme vertrekken (slaapkamers, badkamers,…) kregen een deur.

Ontwerp

Architect Benjamin Coutelier voor Luxo – 00 33 6 09 10 47 57

De villa dateert uit 2004. De look viel bij de nieuwe bewoners niet in de smaak. En dus besloten die een interieurarchitect in te schakelen om de contouren te hertekenen. De zuiderse kleuren maakten plaats voor meer neutrale tinten. Heel wat franjes werden weggehaald. Er werden enkele nieuwe muren opgetrokken en er sneuvelde een raam.

De badkamer, de keuken en de slaapkamer van de ouders werden volledig heringericht. Resultaat: een woning op maat van de jonge eigenaars. Dat ze in hun opzet zouden slagen, was vooraf absoluut nog niet zeker!

Een rationele keuze

De villa van 450 m² (overdekt zwembad inbegrepen) had alles om hen te verleiden: gelegen op slechts 20 minuten van Rijsel – waar heel wat vrienden en kennissen van het koppel wonen -, vlakbij belangrijke autowegen, in een rustige omgeving en bovendien uitgerust met drie ruime kinderkamers en een gigantische master bedroom. Daarmee voldeed ze aan alle criteria die het jonge stel belangrijk vond.

“Toen ik het huis voor het eerst bezocht, was ik niet overtuigd”, bekent de vrouw des huizes. “Ik kon mezelf hier niet zien wonen. De levensstijl van de vroegere eigenaars stond vrijwel haaks op de onze. Ze hielden van felle kleuren, Provençaalse tinten op de muren, rustieke en ruwe natuursteen voor de vloeren, witte pleisterkalk, een nogal druk interieur,…” Er was dus duidelijk werk aan de winkel! Aangezien het stel echter al lang op zoek was naar een pand in de grensstreek, gaven ze zich niet zomaar gewonnen. En het is hen uiteindelijk gelukt!

Stavie Deroc

De volledige tekst en plannen vindt u in nummer 347 van Ik ga Bouwen, dat momenteel in de boekhandel ligt.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels