Het beste van de Belgische bouw op Open Wervendag

Nieuws

Op zondag 13 mei kunt u meer dan 150 werven bezichtigen tijdens de zesde editie van de Open Wervendag.

De Open Wervendag is een initiatief van de Confederatie Bouw die hiermee de bouw in al zijn facetten wil tonen. ‘We willen de bezoeker verrassen met de minder bekende kanten van een dynamische, technologische en innovatieve sector. Tevens hopen we ook dat het een aanzet kan zijn om een positieve keuze te maken voor een opleiding of job in de bouw. De bouwsector is jaarlijks immers op zoek naar 20.000 nieuwe werkkrachten’, aldus de Confederatie Bouw.

Mobiliteit

Mobiliteit blijft dit jaar een belangrijk thema op de Open Wervendag. De grote infrastructuurprojecten die kunnen bezocht worden illustreren dit perfect. De investeringen van overheden, steden en netwerkbeheerders zijn werkelijk enorm. Eén van de blikvangers dit jaar is de langverwachte noord-zuidverbinding in Kasterlee.

Duurzame bouwprojecten

Groene energieprojecten zorgen voor duizenden jobs. Waterzuiveringstations, biogasinstallaties en windmolenparken rekenen op de knowhow van onze internationaal vermaarde bedrijven. U kan dit jaar bijvoorbeeld in Zeebrugge en Oostende zien hoe Belgische bedrijven offshore windmolenparken bouwen.

Ook stadsvernieuwing krijgt de nodige aandacht. Gebouwen moeten steeds energiezuiniger worden, maar moeten ook multifunctioneel zijn. Ze krijgen ook steeds meer een stadsbepalende architectuur. Voorbeelden vinden we Gent, Leuven, Brugge en Libramont.

Huisvesting

Verder in het aanbod is er cultuur, sport en erfgoed met het accent op artisanaal vakmanschap. Zo staan er musea, abdijen, kloosters, sport- en recreatiecentra op de deelnemerslijst. Nog een blikvanger is de restauratie van de muren van de Citadel van Namen.

Tot slot is er het thema huisvesting met als rode draad het duurzame en energiebewuste aspect. U kan passiefwoningen bekijken, houtskeletbouw en innovatief gebruik van beton. De aannemers brengen u op de hoogte van de allernieuwste technieken.

Het evenement was de voorbije jaren een groot succes. Vorig jaar bezochten meer dan 80.000 mensen één of meerdere werven. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels