Het massief passiefhuis verlaagt de drempel naar een passiefhuis

Nieuws

Een massief passiefhuis is een traditionele woning met massieve muren in keramische bouwmaterialen volgens onze eigen bouwtraditie

Om de drempel naar het kiezen voor een passiefhuis te verlagen, ontwikkelde Wienerberger het massief passiefhuis: een traditionele woning met massieve muren in keramische bouwmaterialen volgens onze eigen bouwtraditie.

Het massief passiefhuis combineert alle economische en ecologische voordelen van een passiefhuis met het comfort en de duurzaamheid van het bouwen met baksteen. Een massief passiefwoning is helemaal aangepast aan ons vochtig klimaat, onze vertrouwde bouwmethodes, architecturale stijlen en hoge comforteisen.

Bij een massief passief woning wordt er vertrokken van een klassieke geïsoleerde spouwmuuropbouw. Het buitenspouwblad wordt uitgevoerd in keramische gevelstenen of met kleipannen, het binnenspouwblad in gelijmde keramische binnenmuurstenen. De keramische wanden worden makkelijk luchtdicht gemaakt door de binnenzijde van de binnenmuren te bepleisteren. Tussen beide spouwbladen, aansluitend op het binnenspouwblad, wordt een dikke isolatielaag voorzien.

De massief zero-energie woning De massief zero-energiewoning vormt een logisch vervolg op het massief passiefconcept; het is een passiefwoning die haar minimale energiebehoefte voor verwarming en koeling compenseert door de aanmaak van hernieuwbare energie. In de massief zero-energie woning van Wienerberger wordt de energie opgewekt met behulp van fotovoltaïsche zonnepanelen.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels