Het succes van tuinkamers: de toekomst ligt in de tuin

Het succes van tuinkamers: de toekomst ligt in de tuin

Nieuws

Wie het afgelopen weekend een bezoekje bracht aan Batibouw, heeft de tuinkamers ongetwijfeld opgemerkt. Dit volledig nieuwe concept wordt in en buiten Paleis 1 van Batibouw voorgesteld en staat volledig in het teken van de groene omgeving. In totaal zijn er vier Tuinkamers: de Luxe, de Groene, de Happy en de Lekkere Tuinkamer.

De Belg heeft nog steeds een baksteen in de maag en blijft enthousiast over het verwerven van een eigen woning. Wie de trotse eigenaar is van een alleenstaand huis heeft vaak ook een grote tuin, misschien wel voorzien van een zwembad en een groot terras. De tuin is in dit geval een verlengstuk van de woning. Het is een afgesloten stukje paradijs waarbij binnen en buiten naadloos in elkaar overvloeien. De Happy Tuinkamer en de Luxe Tuinkamer bieden inspiratie voor wie binnen en buiten op elkaar wil afstemmen. Denk aan een veranda die de perfecte overgang biedt tussen woonkamer en tuin, of een carport of ligmeubilair in hetzelfde soort hout als de meubels binnen.

Wie de klassieke romantische achtertuin niet tot zijn beschikking heeft, gaat op zoek naar alternatieven. Creativiteit is dus de boodschap. Een kleine stadstuin met compact terras heeft misschien wel ruimte voor een pluktuin in de vorm van een hobbyserre. Tuinmuren lenen zich dan weer uitstekend voor kruipplanten. Wie door de Lekkere Tuinkamer wandelt, vindt inspiratie en praktische tips voor de inrichting van een kleiner stukje groen.

Wie aan co-gardening doet, kan de gemeenschappelijke tuin uitrusten met bijvoorbeeld bijenkasten, insectenhotels of een picknick- en speeltuin. De Groene Tuinkamer stelt oplossingen voor om een individuele of gemeenschappelijke ecotuin aan te leggen met (sedum) groendaken, ecologische tuinafsluitingen en oplossingen voor waterzuivering.

We nodigen iedereen uit om deze week door de Tuinkamers op BATIBOUW te komen kuieren. Kom innovatieve ideeën en oplossingen opdoen en haal zo het maximum uit de ruimte buitenshuis.

Een bijdrage van de organisatie van Batibouw

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels