Hoe duur is domotica?

Connectiviteit en domotica

Het Digitale Huis is één van de thema's dat speciale aandacht krijgt tijdens deze editie van Batibouw. In de woning van morgen worden toestellen, via apps en draadloze systemen, op een intelligente manier met mekaar verbonden. De vele domoticabedrijven in paleis 9 bieden dan ook een waaier aan mogelijkheden. Maar hoeveel kost dat nu allemaal? Ik ga Bouwen zocht het voor u uit.

Een groot misverstand over domotica is dat het extravagant is en dus veel geld kost. “Veel mensen denken dat domotica betekent dat je vanuit je auto je bad kan laten vollopen en dergelijke, maar dat betekent het niet voor ons”, zegt de persverantwoordelijke van Niko (paleis 9). Zij gebruiken daarom niet de term domotica, maar spreken eerder over een elektrische installatie zoals de Niko Home Control. “Onze focus ligt op gebruiksvriendelijkheid, comfort en energiebesparing en absoluut niet op extravagante hebbedingen.”

Wat kost zo’n elektrische installatie dan? De basisinstallatie kan je al krijgen vanaf 2000 euro. Er zijn tal van uitbreidingen of afwerkingen die de prijs kunnen doen oplopen, maar het volledige basissysteem heeft u voor die prijs.

Basisinstallatie voor 1500 euro

Bij Velbus heeft u een basisinstallatie vanaf 800 euro voor een studio en 1500 euro voor een woning. Omdat er gewerkt wordt aan de hand van modules, is het heel eenvoudig om ter plaatse te berekenen hoeveel een systeem zou kosten voor uw woning. De maximumprijs bij standhouder Velbux is net geen 3000 euro, en daarvoor krijgt u een systeem volledig op maat van uw volledige woning.

Standhouder DuoTechno biedt een basisprijs van 1200 euro voor de installatie van de Smartbox. Daarin zit inbegrepen: aansluiting van de voeding, aansturen van één gordijn of rolluik, vier dimmers, acht relais, 16 ingangen voor detectoren en aansluiting met het internet. Ook zij bieden verschillende modulen aan die u kan toevoegen aan het basispakket, waarbij er per module 500 euro bij komt. Het duurste systeem – een volledige koppeling naar alle audio-en videotoestellen – kan oplopen tot 15.000 euro.(RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels