Hoe haalt u daglicht binnen via een plat dak?

Hoe haalt u daglicht binnen via een plat dak?

Zolderinrichting

Naar aanleiding van het succes van platte daken in de hedendaagse architectuur heeft het bedrijf VELUX ramen ontwikkeld die specifiek bestemd zijn voor platte of licht hellende daken.

Bestudeer eerst de positie van de dakvensters aan de hand van de doorsnede en het plan om licht te brengen daar waar u het werkelijk nodig heeft. Bepaal vervolgens hoeveel licht u nodig heeft. Voor een doorgang of een dienstruimte dient u ongeveer 10% lichtdoorlatende oppervlakte te rekenen ten opzichte van de vloeroppervlakte, een werkruimte die een goede natuurlijke verlichting behoeft (bijvoorbeeld bureau of werkblad van een keuken) vraagt minstens 20%.

Ga eveneens na waartoe deze vensters moeten dienen? Zijn ze enkel bedoeld om licht binnen te brengen of moeten ze eveneens ventilatiemogelijkheden of een gang tot het dak bieden? Het antwoord op al die vragen zal u in staat stellen om het juiste raam op de juiste plaats te kiezen.

Welke modellen?

De platdakvensters zijn beschikbaar in vier verschillende versies: vast venster, venster met kleine opening voor ventilatie, venster met grote opening voor daktoegang en ontrokingsluik. Deze modellen zijn verkrijgbaar in een tiental vierkante en rechthoekige formaten gaande van 60 x 60 cm tot 100 x 150 cm. Ze kunnen worden uitgerust met diverse accessoires, zoals een afstandsbediening, een zonwering langs de binnen- of buitenkant, of een opstand om zich aan te passen aan uw dak.

Welke garanties?

De platdakvensters van VELUX zijn in niets vergelijkbaar met de traditionele koepels in acrylaat en moeten niet onderdoen voor de vensters voor hellende daken. Ze bieden niet alleen een goede thermische isolatie (Uw van 0,72 W/m²K, in overeenstemming met de normen voor passiefwoningen) en geluidsisolatie (tot 51 dB voor impactgeluid, d.w.z. onder de ontwaakdrempel van iemand die slaapt), maar ook een uitstekende inbraakweerstand en de mogelijkheid tot automatische sluiting bij regen.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels