Hoe je dankzij goede verlichting het gebruik van een inbouwkast optimaliseert

Hoe je dankzij goede verlichting het gebruik van een inbouwkast optimaliseert

Inbouwkasten en dressing

Als je van plan bent om inbouwkasten te installeren doe je er goed aan om van meet af aan aan verlichting te denken. Een goed verlicht opbergmeubel laat zich niet alleen beter overzien maar is ook een stuk gemakkelijker te gebruiken.

Grosso modo heb je twee mogelijkheden. Of je opteert voor een onafhankelijke installatie aan het plafond (tl-lamp, spots op rail…) of je integreert de verlichting in het meubel. In het eerste geval bedien je het licht meestal met een schakelaar. In het andere springt het licht automatisch aan van zodra je de deur opent. Omdat die verlichting vaak slechts voor een korte duur aan en uit gaat, raden we je aan om ledverlichting te kiezen. Die is een langer leven beschoren dan tl- of halogeenlampen.

Parallel met dit functionele aspect worden inbouwmeubels ook steeds vaker uitgerust met indirecte decoratieve verlichting, zowel ter hoogte van de plint als van het plafond. Door middel van minispots zal de verlichting van glazen deuren je in staat stellen voorwerpen in the picture te plaatsen en de eentonigheid van een groot muurvlak vol kasten te doorbreken. (ND)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels