Hoe kiest u de juiste deurbel?

Hoe kiest u de juiste deurbel?

Ramen, deuren en poorten

U ziet het misschien als een detail, maar ook de klank van de deurbel verleent uw inkom meer karakter.

U ziet het misschien als een detail, maar ook de klank van de deurbel verleent uw inkom meer karakter. Als getuige van uw persoonlijkheid, wekt deze de nieuwsgierigheid van de bezoeker.
De tijd van de schelle deurbellen is gelukkig voorbij. Vandaag bestaan er bijna net zoveel modellen en tunes als er bouwstijlen zijn. Uiteraard kan u nog steeds opteren voor een antieke klok, al wordt die tegenwoordig vaker als decoratief element gebruikt. Voor een paar tientallen euro’s heeft u al een (al dan niet draadloze) prima deurbel, met een belgeluid naar keuze: van heel klassiek tot uiterst opmerkelijk (vogelgezang, liedjes,…).

Vergeet niet dat u het geluid iedere dag moet verdragen! De drukknop wordt aan de inkom geplaatst en de bel zelf binnen, op een of meerdere strategische plaatsen. Let op: wanneer u kiest voor een draadloos model dat werkt op radiogolven moet u rekening houden met een bepaalde afstand tussen de bel en de drukknop. Die wordt berekend in functie van de vrije ruimte. Een scheidingsmuur, bijvoorbeeld, kan die afstand groter maken.

Inventieve snufjes

Erg trendy zijn de beter afgewerkte, veiligere en ook duurdere systemen voor parlofoons en (beter nog) videofoons. Daarvoor moet u een budget van een paar honderd euro uittrekken, maar als bewoner geniet u van meer veiligheid, intimiteit (u moet de deur niet gaan openmaken om te zien wie er belde) en comfort.

De moderne merken pakken uit met allerlei inventieve snufjes om hun modellen steeds aantrekkelijker te maken: automatische opening van de deur, perfecte beeldkwaliteit op het scherm, handvrije terminals, gecombineerde systemen met telefonie (waardoor het aantal draden en toestellen vermindert), detectoren voor digitale vingerafdrukken en zo meer.

Naast de systemen met dubbele bedrading, bestaan er ook videofoons voor analoge toepassingen. Die eerste categorie is echter makkelijker te plaatsen en geeft u de mogelijkheid om er moeiteloos uw telefoon op aan te sluiten.

Enkele merken: Bticino, Gira, Niko, e.a.. Op www.videofonie.be vindt u heel wat informatie.

Fanny Bouvry

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels