Hoe maakt u uw tuin en terras onderhoudsvriendelijk?

Outdoor

De lente is in het land en we willen nu massaal vertoeven op ons terras. Na de winter moeten het terras en de tuin weer zonneklaar gemaakt worden. Maar hoe kunt u dit vermijden?

Wanneer u van plan bent om een tuin aan te leggen of uw tuin heraan te leggen, dan moet u zeker een beregeningsinstallatie in beraad nemen. Deze installatie zorgt ervoor dat u in tijden van droogte niet hoeft te vrezen voor de staat van uw gazon.

Bij een oprit of een terras vragen vooral de voegen heel wat onderhoud. Dit kan vermeden worden door het aantal voegen te beperken. Kies daarom voor grotere formaten en vermijd klinkers. Laat het ook niet na om voor goede kwaliteit te gaan, zo bent u zeker dat u even zoet bent.

Kies bij de beplanting van uw tuin voor plantensoorten die weinig onderhoud vragen, zodat u niet om de haverklap hoeft te snoeien. Het is daarom ook aan te raden om elke maand consequent enkele taken te doen, zodat u alles kunt bijhouden. In de maand april gaat het dan bijvoorbeeld om het bemesten van het gazon, borders bewerken met compost en vroegbloeiende planten na de bloei snoeien.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels