Hoe spring je zuiniger om met water in de badkamer?

Badkamer en wellness

We nemen bijna dagelijks een bad of een douche, we wassen onze kleren en besproeien in de zomer onze tuin. Elke Belg gebruikt zo meer dan 100 liter water per dag, waarvan 36% in de badkamer.

We nemen bijna dagelijks een bad of een douche, we wassen onze kleren en besproeien in de zomer onze tuin. Elke Belg gebruikt zo meer dan 100 liter water per dag, waarvan 36% in de badkamer.

Hoewel we volgens de Vlaamse Milieumaatschappij zuiniger omspringen met drinkwater – een daling met 12,5 % vergeleken met de piek in 2007 – is het toch belangrijk om ons te blijven inzetten voor het milieu. Hansgrohe verzamelde enkele tips om eenvoudige aanpassingen in je verbruik door te voeren en om toch je comfort te behouden.

Besparen aan de wastafel

1. Verbruik niet meer dan nodig bij het tanden poetsen.
Bij de meeste gewone kranen kan het verbruik oplopen tot 13 liter per minuut. Hansgrohe ontwikkelde zijn wastafelkranen zo dat die slechts 5 liter per minuut verbruiken.

2. Verkwist nooit onnodig warm water
Standaardmengkranen maken meteen warm water aan als de greep in het midden staat. Op die manier verbruik je onnodig veel warmte en energie.

3. Kies voor nieuwe technieken
Voor zijn designmerk Axor ontwikkelde Hansgrohe samen met designer Philippe Starck in 2012 wastafelkraan “Axor Starck Organic”, die een nieuwe standaard zet. De kraan verbruikt zonder dat je het merkt amper 3,5 liter in plaats van de 5 liter die Hansgrohe vandaag nastreeft.

Besparen onder de douche

1. Water met lucht mengen
Hansgrohe is pionier op het vlak van waterbesparende regendouchesystemen. Een traditionele handdouche verbruikt makkelijk 14 tot 18 liter per minuut, naargelang de druk in je leidingen. Met EcoSmart controleer je die druk en kom je zo aan een constant verbruik van 9 liter per minuut. Toch heb je nog altijd een wellnessgevoel onder de douche, dankzij de gepatenteerde AirPower-techniek van Hansgrohe.

2. Het verbruik van je douchekop begrenzen
Hansgrohe integreerde zijn EcoSmart-technologie al in de doucheseries Raindance, PuraVida, Croma 100 en Crometta 85. Als je jouw eigen oude handdouche prefereert, maar toch van de EcoSmart-technologie wil genieten, kies je voor de Isiflex-doucheslang met debietbegrenzer. Die beperkt de waterstroom tot 9 liter per minuut.

3. Een wellnesscenter zonder waterverspilling creëren
Je badkamer tover je dankzij Hansgrohe makkelijk in een weinig waterverspillend wellnesscenter om. Hiervoor is de reeks Raindance Select met EcoSmart bijzonder geschikt. Geen gedoe met ingewikkelde elektronica: één druk op de knop en je wisselt van straal. Kies “Rain Air” voor een heerlijk verkwikkende regenbui met AirPower, “Rain” voor een krachtige regenbui, of WhirlAir voor een ontspannende massagestraal.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels