Hoe verwarmt u een overdekt terras?

Nieuws, Terras en inrit

Ik ga Bouwen vroeg aan energieadviseur Staf Steyaert welke mogelijkheden er zijn.

Welke mogelijkheden zijn er? We vroegen het aan energieadviseur Staf Steyaert. Hij meent dat werken met infraroodstraling de enige goede oplossing is.

De klassieke systemen die de laatste jaren veelal werden toegepast zijn toestellen die warmte produceren door middel van gasflessen (butaan / propaan). Een toestel in de vorm van een paraplu – gemakkelijk verplaatsbaar – is voorzien van keramische plaatjes en een reflector (paraplu) waardoor de warmte naar beneden straalt. Zit u vlakbij het toestel, dan is de warmtestraling vrij hoog en kan de temperatuur flink oplopen, wat minder aangenaam is.

Kleine toestellen kunnen ook tegen de gevel bevestigd worden en zo mits de juiste stralingshoek de aanwezigen op het terras verwarmen. Naargelang de bezetting kan men het nodige aantal toestellen aan- of uitschakelen. Dergelijke toestellen produceren warmte via flessengas of aardgas.

Boete

Infraroodstraling kan ook elektrisch en eveneens individueel aan- of uitgeschakeld worden. De elektrische infraroodverwarming van Burda (Term 2000 L&H IP65) is waterdicht en ruimtebesparend. Deze elektrische toestellen hebben als voordeel dat ze geen verbrandingsgassen produceren.

Anderzijds is het de algemene tendens dat elektrische verwarming wordt afgekeurd. Indien men onderworpen is aan een EPB-dossier, is het mogelijk dat u geen attest krijgt en een boete riskeert. Nochtans is dat systeem het meest comfortabele en economische systeem met goedkopere toestellen en installatiekosten.

Ingrid Allaerts

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels