Hoeveel kost een boiler op Batibouw?

Energie

Warmwaterboilers komen in alle maten en gewichten. Of je nu kiest voor een elektrische boiler, een zonneboiler, een warmtepompboiler of een multienergieboiler, hangt van je persoonlijke voorkeur af.

Warmwaterboilers komen in alle maten en gewichten. Of je nu kiest voor een elektrische boiler, een zonneboiler, een warmtepompboiler of een multienergieboiler, hangt van je persoonlijke voorkeur af. De prijzen lopen dan ook enorm uiteen. Wij gingen boilershoppen op Batibouw.
Elektrische boilers zijn duurder in verbruik dan gasboilers. Het voordeel van elektrische boilers is dan weer dat ze kunnen worden opgehangen op niet geventileerde plaatsen. Zonneboilers hebben samen met warmtepompboilers de kleinste ecologische voetafdruk, maar zijn dus ook een dure investering, die je echter door het lage verbruik op lange termijn terugverdient.

Wat de inhoud betreft, houd je best rekening met 40 liter per persoon. Met een boiler van 120 liter kunnen drie personen dus zonder problemen direct na elkaar douchen.

Een ATAG ComfortBoiler begint bij zo’n 888 euro voor een boiler van 60 liter. De Inox standaardboilers van 110 tot 150 liter kosten respectievelijk 995 en 1.1141 euro. Voor 300 liter betaal je 1.654 euro (prijzen exclusief BTW). Bij ATAG speelt de Inox warmtewisselaar consequent de hoofdrol. Het is onderhoudsarm en zorgt voor een langere levensduur, maar is daarom duurder dan een boiler in email.

We gingen ook een kijkje nemen bij de stand van Steibel Eltron, waar zonneboilers vanaf 2.000 euro te koop zijn. Een warmtepompboiler koop je vanaf 4.800 euro. Deze boiler haalt de warmte uit de kamerlucht e en brengt die warmte met elektriciteit op een hogere temperatuur. Een warmtepompboiler biedt hetzelfde comfort als een elektrische boiler, maar verbruikt veel minder energie.

Premies
Schrikken deze prijzen je af? Als je een zonneboiler of warmtepomp wil installeren, maak je aanspraak op een premie van de netbeheerder.

Bij de Belgische fabrikant ACV, die 40 procent van de boilermarkt inneemt, is de multienergieboiler, Smart Line Multi-Ennergy (SLME), populair. Die werd ontworpen met het oog op een brede waaier aan toepassingen en een ruime keuze aan energiebronnen. Het is zowel ideaal voor zonnepanelen, warmtepompen, haarden, condensatieketels en andere systemen. Voor mensen die er nog niet helemaal uit zijn op welke energiebronnen ze een beroep willen doen, is dit een ideale keuze. De prijzen variëren van 1.610 voor een SLME 200 tot 3.602 euro voor een SLME 800.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels