Hoeveel kost een sauna op Batibouw?

Badkamer en wellness

Wellness op maat is dé trend van vandaag. Iedereen wil een sauna, jacuzzi of zwembad. Wij gingen na op Batibouw hoeveel u precies moet sparen om een sauna te laten plaatsen.

De meest populaire sauna is nog steeds de klassieke Finse sauna gemaakt uit dennenhout, die tot 90° C kan gaan. Er zijn ook varianten zoals de bio-sauna of kruidensauna die vochtiger zijn, maar ook minder warm.

Klassieke Finse sauna

Voor een klassieke Finse sauna in een standaardmaat (2 meter op 2 meter) en met de basis accessoires erbij mag u minstens 4000 euro voorzien. Bij sommige exposanten is dat met BTW en levering inbegrepen, bij anderen zonder.

U kan ook accessoires toevoegen zoals een rugsteun, boxen,… of kiezen voor een exclusievere houtsoort maar dan kan de prijs oplopen tot 9000 euro. Wilt u een op maat gemaakte sauna met de laatste technische snufjes, dan zal u toch mogen rekenen op 20 000 à 25 000 euro. Indien u van uw klassieke sauna een bio-of kruidensauna wil maken, mag u ook zeker op 1000 euro extra rekenen.

Acties en kortingen

De stand van Abisco in Paleis 7 biedt een online gamma aan met stuntprijzen, maar zonder aan kwaliteit in te boeten. Op de site kan u standaardsauna’s bestellen vanaf 2750 euro (incl. BTW). Op die manier willen ze inspelen op de stijgende vraag van mensen met een beperkter budget. Hun luxe aanbod kan u nog steeds bewonderen op Batibouw en ook voor die bezoekers houden ze een speciale actie. Zo is de plaatsing gratis en krijgt u speciale kortingen op accessoires als u de sauna op Batibouw koopt.

De meeste exposanten (Paleis 7) geven extraatjes weg op Batibouw om hun klanten te verwennen. Een korting van 15 procent, een gratis levering of korting op bepaalde accessoires zijn de meest voorkomende acties.

Infraroodcabines

Infraroodcabines zijn niet echt sauna’s, want ze worden niet warmer dan 60° C en de ondergrens bij een sauna is 70° C. Deze cabines kunnen een goed alternatief vormen als een sauna toch te duur blijft. Deze cabines zijn namelijk een stuk goedkoper omdat de techniek die gebruikt wordt, eenvoudiger is. Hier wordt de warmte namelijk gecreëerd met behulp van infraroodstralen.

Zo kan u al een infraroodcabine kopen vanaf 1000 euro. De stand van Thermolux stunt met speciale Batibouwprijzen voor hun cabines. De winkelprijs van een infraroodcabine is 6500 euro, maar op Batibouw betaalt u slechts 5525 euro. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels