Hoeveel kost een sauna?

Badkamer en wellness

Wellness op maat is dé trend van vandaag. Iedereen wil een sauna, jacuzzi of zwembad. Wij gingen na hoeveel u precies moet sparen om een sauna te laten plaatsen.

De meest populaire sauna is nog steeds de klassieke Finse sauna gemaakt uit dennenhout, die tot 90° C kan gaan. Er zijn ook varianten zoals de bio-sauna of kruidensauna die vochtiger zijn, maar ook minder warm.

Klassieke Finse sauna

Voor een klassieke Finse sauna in een standaardmaat (2 meter op 2 meter) en met de basis accessoires erbij mag u minstens 4000 euro voorzien. U kan ook accessoires toevoegen zoals een rugsteun, boxen,… of kiezen voor een exclusievere houtsoort maar dan kan de prijs oplopen tot 9000 euro.

Wilt u een op maat gemaakte sauna met de laatste technische snufjes, dan zal u toch mogen rekenen op 20 000 à 25 000 euro. Indien u van uw klassieke sauna een bio-of kruidensauna wil maken, mag u ook zeker op 1000 euro extra rekenen.

Infraroodcabines

Infraroodcabines zijn niet echt sauna’s, want ze worden niet warmer dan 60° C en de ondergrens bij een sauna is 70° C. Deze cabines kunnen een goed alternatief vormen als een sauna toch te duur blijft.

Deze cabines zijn namelijk een stuk goedkoper omdat de techniek die gebruikt wordt, eenvoudiger is. Hier wordt de warmte namelijk gecreëerd met behulp van infraroodstralen. Zo kan u al een infraroodcabine kopen vanaf 1000 euro. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels